Saturday, January 15, 2011

The Voice: Ben Saunders bijna niet door

HILVERSUM - Na een spannende afvalronde zijn gisteravond in The Voice of Holland vier kandidaten overgebleven. Ben, Kim, Pearl en Leonie gaan door naar de finale. Tegen elke verwachting in was Ben in de tussenronde niet favoriet.
Kim FOTO ANP KIPPA
 
Sommige coaches hadden het zichtbaar moeilijk in de zeer spannende halve finale van het populaire televisieprogramma. Ze moesten punten verdelen en het publiek moest stemmen. Dat leverde een grote verrassing op in de tussenstand: Niet de gedoodverfde winnaar Ben Saunders, maar Esther Nijhove ging aan kop.

Spanning om te snijden
Bij coaches Nick en Simon was de spanning eveneens om te snijden.
Zij stonden voor de moeilijke keuze tussen de ontroerende, maar niet altijd even stemvaste, Jennifer Ewbank en het frisse spontane geluid van Pearl Jozefzoon.

'Boze tongen' beweerden van meet af aan dat Jennifer voordeel zou hebben van het feit dat zij familie is van producer John Ewbank. Ze had hier duidelijk moeite mee. Maar het blonde 'zusje van' liet zien dat ze geen ''bang vogeltje meer is,'' oreerde Angela Groothuis. Nick en Simon vonden haar geluid echter nog niet ontwikkeld genoeg en kozen uiteindelijk toch voor Pearl.

Gedoodverfde winnaar
VanVelzen had het vanavond een stuk gemakkelijker. De getatoeëerde soulbrother Ben Saunders is sinds het prille begin de gedoodverfde winnaar. Esther Nijhove leek daardoor geen schijn van kans  te maken.

Toch heeft Esther volgens de coaches een fantastische stem. ''Een spierballengeluid.'' Het publiek ging daarom uit haar dak om Esther te ondersteunen in haar uitzichtloze strijd. Dat hielp, want tijdens de tussenstand was Esther de publieksfavoriet.  Echter van korte duur. Ben wist uiteindelijk toch de finaleplaats te bemachtigen.

Geen verrassingen bij Jeroen van der Boom. Anne Hoogendoorn ging naar huis. Jeroen koos voor Leonie Meijer en stelde haar wederom veilig. Leonie hield het niet droog na haar optreden."Je zit stuk, Leonie," vaderde Jeroen. Voor haar coach is zij nu al de grote winnaar van The Voice, omdat ze een enorme groei heeft doorgemaakt en iedereen kippenvel geeft.

De sexy Kim was de gelukkige finaliste bij Angela Groothuis. Ze zat met een ultrakort jurkje en oneindig lange benen achter de vleugel. "Kim is er klaar voor," glimlachte Angela. VanVelzen was het er helemaal mee eens. Hij ziet een grote toekomst voor Kim. Shary- An moet nog groeien, maar ook zij komt er wel.

Songs downloaden
The Voice trekt al maandenlang een miljoenen publiek en behoort daarmee tot de top 10 van best bekeken uitzendingen van het afgelopen jaar. Volgende week bereikt het programma zijn hoogtepunt in een spetterende finale.

De vier finalisten van deze week hebben een eigen song die gedownload kan worden. Het succes van deze liedjes op de hitlijsten is medebepalend voor de finale op vrijdag 21 januari. (AHA

No comments:

Post a Comment