Saturday, August 27, 2011

Qadaafi oo Lagayaabo In uu ALjeeriya U Baxsado

Muammar Kaddafi © REUTERS
Muammar Kaddafi, de verdreven dictator van Libië, heeft mogelijk de wijk genomen naar buurland Algerije. Dat meldde het Egyptische staatspersbureau MENA in de nacht van vrijdag op zaterdag.

MENA citeerde een bron binnen de Militaire Raad in de Libische stad Ghadames, die nabij de grens met Algerije ligt. De raad vormt het gezag in de regio.

Troepen van de nieuwe machthebbers in Libië zagen vrijdagmorgen hoe een konvooi van zes Mercedessen met pantserbekleding zich richting de grens met Algerije begaf. Ze slaagden er niet in de voertuigen te laten stoppen of te achtervolgen. Het konvooi zou bescherming hebben genoten van een militie van woestijnnomaden, die loyaal zou zijn aan Kaddafi.

Jacht op Kaddafi
Sinds dinsdag het hoofdkwartier van Kaddafi in de hoofdstad Tripoli in handen viel van de rebellen, maken zij jacht op Kaddafi. Van hem ontbreekt vooralsnog elk spoor. De verdreven dictator deed nog wel van zich spreken met enkele audioboodschappen, waarin hij aankondigde door te vechten tot de overwinning of het martelaarschap.

Volgens andere geruchten zou Kaddafi zich schuilhouden in zijn thuisbasis Sirte, circa 360 kilometer ten oosten van Tripoli. Sirte is nog altijd in handen van troepen die loyaal zijn aan de verdreven Libische leider. Strijders van het nieuwe bewind bereiden een aanval op de stad voor.

Ras Jdir
Vrijdagavond claimden de troepen van de nieuwe machthebbers dat ze de stad Ras Jdir aan de grens met Tunesië hebben veroverd op aanhangers van Kaddafi. Volgens een Tunesische functionaris vluchtten strijders van de oud-leider uit Ras Jdir toen circa 100 aanhangers van de Nationale Overgangsraad de stad binnentrokken. (ANP/Redactie)

No comments:

Post a Comment